Om oss

Grafikpunkten AB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grafikpunkten AB är ett familjeföretag som drivs av Susanne Ferrer Graham och Alexis Ferrer.

Vi började som ett tryckeri men just nu är verksamheten under förändring.

 

Alexis har arbetat med datagrafik, grafisk publicering, webb och 3D-visualiseringar i dryga 20 år och är konstvetare i grunden. Susanne har i sin ungdom arbetat som fotograf, och senare som lärare i digital bild, symbolik och svenska på gymnasiet. Genom Grafikpunkten kombinerar vi våra olika kompetensområden tillsammans med intresset för bild, ord och visuella uttryck.

 

Namnet Grafikpunkten kombinerar ordet grafik som kommer ur ”graf”, som betyder ”skrift”, och ordet punkt. Inom bild och design är punkten en sorts minsta gemensamma nämnare, en bas att bygga bilder och text med. Så snart du gör en punkt på en tom yta har du skapat ett uttryck. I språket dräller det av viktiga punkter såsom mötespunkter, startpunkter, knytpunkter. Allt det som vi vill vara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I september 2013 fick vi glädjen att ta över huset Björktorp, Salems före detta församlingshus, som ligger precis granne med pendeln . Under hösten 2017 startade vi kulturföreningen MittForum tillsammans med bland annat kulturpedagog Camilla Olsson. I december 2017 förstod vi att vi måste bo en hel del på Kuba och därför startade vi i juni 2018 Glassbaren i Rönninge, så att vi kan arbeta sommarsäsongen här i Sverige.

 

Hur glass och grafik hänger ihop är en gåta men i vilket fall fungerar stället alltmer som en träffpunkt, och oftast finns en utställning att skåda.. Och glassen, italiensk och prisbelönt från Kalasglass, ger ren njutning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Grafikpunkten AB Centralvägen 2 144 62 Rönninge Mejl: info@grafikpunkten.se Tel: 073 633 2967 Susanne eller 073 918 2686 Alexis